X (2002) [LGN004]

by Akauzazte

/
1.
2.
07:33
3.
10:15

about

DOWNLOAD FOR FREE AT / DESCARREGA GRATUÏTAMENT A:
gramolanetlabel.blogspot.com.es/2011/10/akauzazte-x-2002.html

***

Disc curt gravat el 2002 i que conté tres temes "Aitaren etxean", "X" i "Gorpuziega" (aquesta úlitma inclou loops de música nepalí i tibetana).
Mesclat per Mikel Zubieta, i masteritzat per Stephan Krieger.

"Tot riu té més música que aigua" Erik Satie
L'anar i venir de components i la varietat de formacions no han desviat al projecte musical de Azkoitia Akauzazte de l'objectiu que va marcar en el seu inici, i per això, aquí tenim aquest nou treball, X , per demostrar que els guipuscoans han madurat en comptes de fer-se malbé.
I és que el grup de Azkoitia és amo de la secreta història de les pedres, història que ni el vent ni el temps han pogut esborrar. Història secreta, callada, però com el buit, tan estrepitosa com el tro.
Musicalment, hereus del folklore asiàtic basat en el trance, de la música industrial dels 70 i els 80, del hardcore més cru i extrem, i dels ambientalismes més rudes, Akauzazte ha sabut prendre un camí semblant al traçat per altres formacions com Throbbing Gristle, Swans, the Ex, Einstürzende Neubauten o This Heat, però li ha donat una nova direcció, o millor, una nova localització a la seva música: la muntanya.
Perquè la muntanya és el lloc de naixement d'aquest projecte tan intens, com fan els rius, l'origen natural, l'origen de la vida, dels animals, en altres paraules, de la música.
La formació d'Azkoitia, conscient de tot això, treballa amb aquesta força que li és innata a la terra, amb el primitivisme, amb les musculoses veus de la natura, seguint, analitzant els primers passos de la història i l'evolució de l'home.
Sembla mentida (o hauria de donar-nos por?) que l'home, després de tants milers i milers d'anys, hagi evolucionat com ho ha fet, gairebé sense reparar en els passos inicials.
Potser per això avui en dia ens és tan necessari saber com vivia l'home en aquells temps.
Akauzazte, com si fos una gran big band de les coves, tracta de reflectir la vida d'avui en dia amb els sentiments de llavors, com caçava l'home primitiu.
Terra, força, distorsió, ritmes guturals i veus, més que paraules, són els pilars en què es basa la música de Akauzazte.
Per això, si algú busca alguna cosa estrany o desconegut darrere de la gran X de la feina que té entre mans, no trobarà res, més que l'origen de la nostra pròpia música. (Xabier Erkizia)

***

Disco corto grabado en 2002 y que contiene tres temas "Aitaren etxean", "X" y "Gorpuziega" (esta última incluye loops de música nepalí y tibetana).
Mezclado por Mikel Zubieta, y masterizado por Stephan Krieger

"Todo río tiene más música que agua" Erik Satie
El ir y venir de componentes y la variedad de formaciones no han desviado al proyecto musical de Azkoitia Akauzazte del objetivo que marcó en su inicio, y para ello, aquí tenemos este nuevo trabajo, X, para demostrar que los guipuzcoanos han madurado en vez de estropearse.
Y es que el grupo de Azkoitia es dueño de la secreta historia de las piedras, historia que ni el viento ni el tiempo han podido borrar. Historia secreta, callada, pero como el vacío, tan estruendosa como el trueno.
Musicalmente, herederos del folklore asiático basado en el trance, de la música industrial de los 70 y los 80, del hardcore más crudo y extremo, y de los ambientalismos más rudos, Akauzazte ha sabido tomar un camino parecido al trazado por otras formaciones como Throbbing Gristle, Swans, the Ex, Einsturzende Neubauten o This Heat; pero le ha dado una nueva dirección, o mejor, una nueva localización a su música: el monte.
Por que el monte es el lugar de nacimiento de este proyecto tan intenso, como hacen los ríos, el origen natural, el origen de la vida, de los animales, en otras palabras, de la música.
La formación de Azkoitia, consciente de todo ello, trabaja con esa fuerza que le es innata a la tierra, con el primitivismo, con las musculosas voces de la naturaleza, siguiendo, analizando los primeros pasos de la historia y la evolución del hombre.
Parece mentira (o debería de darnos miedo?) que el hombre, tras tantos miles y miles de años, haya evolucionado como lo ha hecho, sin apenas reparar en los pasos iniciales.
Quizás por eso hoy en día nos resulta tan necesario saber cómo vivía el hombre en aquellos tiempos.
Akauzazte, como si fuera una gran big band de las cuevas, trata de reflejar la vida de hoy en día con los sentimientos de entonces, como cazaba el hombre primitivo.
Tierra, fuerza, distorsión, ritmos guturales y voces, más que palabras, son los pilares en los que se basa la música de Akauzazte.
Por eso, si alguien busca algo extraño o desconocido detrás de la gran X del trabajo que tiene entre manos, no encontrará nada, más que el origen de nuestra propia música. (Xabier Erkizia)

credits

released April 5, 2013

tags

license

about

La Gramola Netlabel Barcelona, Spain

La Gramola Netlabel és una organització sense ànim de lucre que es dedica a la promoció i difusió dels artistes que es troben a la seva web.

***
La Gramola Netlabel es una organización sin ánimo de lucro que se dedica a la promoción y difusión de los artistas que se encuentran en su web.
... more

contact / help

Contact La Gramola Netlabel